Obvinení páchatelia vlámačiek z Jarovníc a Uzovských Peklian

21.01.2009 Sabinov

Jarovnickí policajti vypátrali a dnes obvinili páchateľov, ktorí sa v decembri 2008 dvakrát vlámali do predajne potravín a mäsa v Jarovniciach, okr. Prešov.
Z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci sú obvinený dvaja mladiství (16r. ) chlapci z Jarovníc. K prvej krádeži došlo 11.12.2008. Vo večerných hodinách po predchádzajúcej dohode prišli obaja obvinení k predajni mäsa a potravín. Jeden začal krompáčom kopať dieru do steny a druhý dával pozor, pričom po chvíľke sa vymenili. Keď urobili dostatočné veľkú dieru, jeden sa vplazil dnu a začal vyberať mäso a výrobky z chladničky a mrazničky, ktoré podával druhému a ten ich dával do prinesených vriec. Okrem toho ešte otvoril aj registračnú pokladňu na pulte a z tejto zobral peniaze. Potom sa vymenili a z predajne ešte ukradli ryžu, cukrovinky a alkohol. Po naplnení vriec každý zobral po dve vrecia a veci si podelili. Druhýkrát sa do tej istej predajne vlámali o týždeň neskôr, 18.12.2008. Scenár krádeže bol rovnaký ako v prvom prípade. Krompáčom vykopali otvor na stene a cez tento ukradli mäso a výrobky, potraviny, cukrovinky, alkohol a z pokladne peniaze. Okrem toho v predajni rozbili dvere do zadnej časti predajne. Po naplnení vriec tieto odniesli a veci si rozdelili. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 3 660,88. - Eur.

Obvinení chlapci majú na svedomí aj včerajšiu krádež v Uzovských Pekľanoch. Spolu s ďalšími dvoma mladíkmi (24 r. a 19r. ) sa v noci z pondelka na utorok vlámali do pohostinstva v obci Uzovské Pekľany. Po vypáčení zámku dverí vošli dnu a ukradli odtiaľ 8 ks fliaš alkoholu rôznej značky, 10 ks fliaš piva a z pokladne peniaze. Celková škoda je vyčíslená na 178. -Eur. Všetkých štyroch páchateľoch policajti z Jarovníc včera zadržali, obvinili z prečinu krádeže a umiestnili do cely policajného zaistenia.
 

Vyberte región